BÉKÉSI BRIGITTA

A VONZERŐ 3 ÖSSZETEVŐJE

A WOW HATÁS c. könyv szerzője, a Beautyrobic alapítója

Békési Brigitta WOW HATÁS

Összefoglaló

Ebben az interjúban az előadásokról, szokásokról, napi rutinról fogunk beszélgetni ill. Brigi nemrég volt a győri TedX színpadán, nagyon izgalmas előadást tartott, a vonzerőt elemezte ki 3 lépésben. Ezekről fogunk beszélgetni. 

BRIGIRŐL BŐVEBBEN

Brigi a Beautyrobic edzésforma megálmodója, aminek népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy edzéseiken heti szinten több, mint 1000 nő vesz részt. 

2018-ban jelent meg népszerű könyve WOW HATÁS címmel, 2019-ben pedig a TEDxGyőr színpadán hallhattuk előadását a “A vonzerő 3 összetevője” címmel.

“A szokásaid tettek téged azzá, aki ma vagy! Ha változtatni akarsz az életeden, kezdd a szokàsaiddal!”

Békési Brigitta

Miről lesz szó ebben a részben?

  • Mit tehetünk, ha nem sikeres a vállalkozásunk?
  • Miben rejlik a Beautyrobic egyedisége?
  • Miért érzelmi alapon hozzuk a döntéseinket?
  • „a szokásaink tesznek azzá, amik vagyunk”
  • Hogyan lehet beépíteni a mindennapjainkba új szokásokat?
  • Hálagyakorlatok szerepe: hogyan legyünk pozitív gondolkodásúak
  • TEDx előadás: mi a vonzerő 3 elfeledett összetevője?

ha inkább olvasnád

Az interjú leiratát a szöveg alatt lenyíló menüben elolvashatod.

Dallos Zoltán.: Sziasztok, ebben a mai epizódban Békés Brigitta lesz ismét a vendégem.

Szinte napra pontosan 1 éve volt az 1. beszélgetésünk, ami nagyon jól sikerült és jó hangulatban telt, rengeteg hasznos gondolatot említettünk. Az inkább a könyvéről szólt.

Most pedig inkább az előadásokról, szokásokról, napi rutinról fogunk beszélgetni ill. Brigi nemrég volt a győri TedX színpadán, nagyon izgalmas előadást tartott, a vonzerőt elemezte ki 3 lépésben. Ezekről fogunk beszélgetni. Nézzük is meg.

Sziasztok, üdvözlünk mindenkit, folytatjuk ezt az interjúsorozatot, a témánk üzlet és utazás, a mai rész azért lesz speciális, mert a mai vendégemmel ismét duplázunk. Békési Brigi lesz a vendégem, akivel most már kb. 1 éve találkoztunk. Elég hosszúra sikerült az a beszélgetés, nagyon sok és izgalmas témánk volt.

Viszont annyira sok minden történt azóta, hogy gondoltam ismételjük meg, frissítsük fel ezt a beszélgetést, hiszen nagyon sok embert inspirálsz.  Megkérlek mutatkozz be azoknak, akik mégsem ismernének.

Megjelent egy könyved Wow hatás néven, pont most beszéltük, hogy már több, mint 4000 példány elfogyott. Látszik, hogy jó és sok embert érintő téma.

A Beautyrobic a fő vállalkozásod, ahol nőknek spéci edzésprogramot dolgoztatok ki.

Kérlek, mesélj akkor, mert még rengeteg cím van, amit felírtam magamnak.

Békési Brigitta:

Amikor megkérik, hogy mutatkozzak be, akkor mindig bajban vagyok. Ha valamit kéne magamról mondani, akkor azt tudom mondani, hogy imádok alkotni.

Amikor úgy érzem értéket adunk, alkotunk, azt imádom. Ez azt jelenti, -aki alkotott már valamit, vagy imád alkotni- azt jelenti, hogy az egyik folyamat szüli a másikat, soha nincs lenyugvás, soha nincs vége, mert amint csinálsz valamit rájössz, hogy ehhez még viszont az a jó, ez a jó, amaz a jó, végtelen számú.

Amellett, hogy létrehoztam a Beautyrobic-ot, írtam egy könyvet az Amerikai-Magyar Kamarának (Amhuncham, New York) vagyok a budapesti vezetője.

A FIVOSZ Sport és életmód bizottság elnöke. BossConnect mentor programban mentor vagyok.

Nagyon szeretem és nagyon hiszek a tanulásban és fejlődésben, ezt imádom támogatni másban is.

A Beautyrobic-ot azért találtam ki, mert hiszek abban, hogy ha már nők vagyunk, legyünk nőiesek. Aki nőies szeretne lenni…

Ne féljen egy nő nőnek lenni, ne féljen kimutatni azt, mert én azt veszem észre manapság úgy érzik, hogy ciki.

Márpedig szerintem nőnek lenni jó, összekeverik az emberek a nemek egyenlőségét és a nemek jogának egyenlőségét.

Én hiszek, hogy a nők semmivel nem rosszabbak, mint a férfiak, de abban nem hiszek, hogy tök egyenlőek.

Anatómiailag is mások vagyunk, lelki beállítottságban, mentálisan is mások vagyunk. Szerintem, ha az ember igazán boldog akar lenni, akkor fontos, hogy merje kimutatni, amit akar.

Van egyébként egy amerikai cégem és egy amerikai üzlettársam. Pont a múltkor meghívtak egy kerekasztal beszélgetésre, ott szóba került az, hogy a vezetői világban nőnek lenni.

Azt mondják, hogy a multik, a vezetői világ nagyon elférfiasodott világ és a nőknek keménynek kell lenni az üzleti életben. Mondtam nekik, -ebben a kerekasztal beszélgetésben- hogy szerintem ez a legnagyobb tévedés, amit az emberek gondolnak.

Mert a nőknek is megvan az az előnyük és megvannak azok a tulajdonságaik, amivel ki tudnak tűnni, amivel sokkal jobbak tudnak lenni az üzlet életben, mint a férfiak.

Akárha az érzelmi intelligenciára gondolunk, a nők sokkal jobban érzékelik a kis apró rezzeneteket, mozdulásokat a másik emberben. Egy tárgyalásnál ez nagyon fontos, hogy észrevedd.

Tényleg rengeteg olyan tulajdonsága van egy nőnek, ami által előnyre tud szert tenni az üzleti életben.

Ha elférfiasodik, akkor csak egy copy lesz, egy másolata lesz a férfiaknak. Persze egy igazi férfi sokkal könnyebben lenyomja.

Pont a múltkor beszélgettem az amerikai üzlettársammal, -aki egyébként a Wall Street-en volt vezető, igazgató- és kérdeztem tőle, hogy oké, hogy én mindig ezt mondom, de nem akarom félrevezetni az embereket. Hiszen én egy vállalkozást vezetek, kifejezetten nőknek, női vállalkozást.

Megkérdeztem tőle, hogy igazat mondok-e vagy hazudok ezzel, hogyha a banki szektort nézem, az Erste-nél, vagy a Wall Street-et. Azért a Wall Street az üzlet fellegvára…

És azt mondta abszolút igazam van. Ő rengeteg olyan vezetőt ismer, aki nő és megmaradt kedvesnek. Nem kezdett el keménykedni, megmaradt nőnek és így tudott magas pozícióba helyezkedni.

Ez szerintem nagyon fontos. A könyvemet is a vonzerőről írtam. A múltkor ugye a könyvemről beszélgettünk és elég hosszan kifejtettem, úgyhogy azt most nem fogom kifejteni.

De a vonzerőnek hoztam létre egy beat szintrendszert, hogy hogyan tudja valaki elérni lépésről lépésre a vonzerőt. Én tényleg hiszek abban, hogy mindenki vonzó tud lenni.

Annyiszor hallom ezt, hogy vonzónak születni kell, ezt nem lehet tanulni. Valaki vagy születik vonzónak, vagy nem.

Ugyanúgy, mint vezetőnek, ugyanúgy, mint bárminek nem születünk, hanem azzá válunk. A fejlődés és a tanulás útján azzá válunk.

D.Z.:

Mielőtt belecsapunk még a könyvben, honnan van ennyi energiád, honnan inspirálod magad, honnan töltődsz. Annyi mindent felsoroltunk már, hogy ehhez 24 óra sem elég, gondolhatják azt a nézők.

Békési Brigitta:

Nagyon egyszerű. Egyetlen egy, pont most gondolkodtam, minden évben év végén el szoktam gondolkodni, hogy mi az a bölcselet, amit abból az évemből én leszűrök és megtanulok.

Az idei bölcseletem saját magam számára -egyrészt én ezt már régóta mondom- azt kell csinálnunk, amit imádunk.

Ne a pénzért válasszunk munkát, ne azt nézzük, hogy miben van a legtöbb pénz, hanem azt nézzük, hogy mi az, amit imádunk.

Mert, ha olyan dolgot csinálsz, amit imádsz, akkor imádod csinálni, akkor nem 8órában fogod, amennyiben kötelező, hanem minden pillanatban. Ezáltal profivá fogsz válni belőle, ezáltal a siker egy vele járó konzekvencia.

D.Z.:

És nem érzed munkának…

Békési Brigitta:

Az idén, amit hozzátettem ehhez, hogy azért tök jó, hogy vállalkozó vagyok, mert azt is megválogatom, hogy kik vegyenek körül. És hogy honnan van az energiám? Hát nincs, aki lehúzza!

Ha egész nap olyanokkal vagy körbe véve, akiket bírsz, olyan dolgot csinálsz, amit imádsz, akkor feltölt az egész napod. Onnantól kezdve ez nem munka.

D.Z.:

Már érintettük a korábbi beszélgetésben, majd be is linkeljük a videó alá, meg ide a kis kártyába fölülre.

Maga a vállalkozói lét neked honnan eredt, hol indult, illetve, hogy voltál-e alkalmazott előtte? Láttad-e a másik oldalt? A váltást egy kicsit boncolgassuk, mert nagyon sokat beszélgetek erről a vendégeimmel, -Te ugye voltál alkalmazott, ha jól tudom- és azt, hogy élted meg?

Békési Brigitta:

Azt, hogy vállalkozó legyek, 16 évesen döntöttem el. Robert Kyosaki Gazdag papa, szegény papa című könyvét elolvastam. Nekem az nagyon sorsdöntő volt.

Arról szól, hogy bemutat egy vállalkozót meg bemutat egy alkalmazottat. Egyértelműen a vállalkozó fele mutatta pozitívan, és én akkor eldöntöttem, hogy vállalkozó leszek.

D.Z.:

A könyv egyértelműen húz abba az irányba…

Békési Brigitta:

Akkor én tudtam, hogy vállalkozó leszek. Egyébként nekem annyira bejöttek az üzleti könyvek, hogy én azóta is, 16 éves korom óta, üzleti könyveket olvasok. Ez a hobbim…

D.Z.:

Nem szabad este, mert akkor nem tudsz aludni, túlpörgeti az ember agyát…😊

Békési Brigitta:

Imádom, nagyon szeretem őket. Lényeg, hogy akkor eldöntöttem, hogy vállalkozó leszek. De nem születtem gazdag családba, amikor én érettségiztem, 2001-ben, nem volt ennyi lehetőség a fiataloknak, semmi vállalkozástámogató, semmi ilyesmi. Nem adtak pénzt, arra, hogy elkezdjünk vállakozni.

Nyilván valamennyi tőke kell hozzá, -maximális ösztöndíjam volt a végén, az volt 20.000ezer forint meg 20.000 forint diákhitel, ennyiből éltem- ez vállalkozni kevés, el kellett mennem dolgozni munkahelyre.

Ott alkalmazott voltam, de nem adtam fel az álmom és végig bennem volt, hogy vállalkozni fogok, félretettem rá a pénzt.

D.Z.:

Mikor volt a váltás, hány évet dolgoztál alkalmazottként?

Békési Brigitta:

25-26 évesen döntöttem úgy, hogy most már ideje belekezdeni a vállalkozásba, viszont ez nem úgy történt, hogy akkor most abbahagyom a munkahelyet és elkezdek vállalkozni, hiszen a vállalkozásba az elején pénzt teszel be és nem veszel ki pénzt. És valamiből élni is kell. A vállalkozást is folyamatosan finanszírozni kellett. Úgyhogy munkahely mellett kezdtem el vállalkozni.

Mindig szoktam mesélni, mert ez bennem nagyon megmaradt, nagyon erősen, hogy az egy nagyon nehéz időszak volt. És azért volt nagyon nehéz, mert nagyon-nagyon fáradt volt.

Ezt úgy képzeld el, hogy 5-ig, fél6-ig dolgoztam a munkahelyen és utána nem hazamentem, hanem mentem a vállalkozásomra, ott voltam este 10-ig, 11-ig.

D.Z.:

Az már a Beautyrobic volt?

Békési Brigitta:

Nem, nem. Az első egy alakformáló szalon volt. Nő vagyok, gondoltam, ott mindent lehet…😊

Hétvégén is ott voltunk. Ez még önmagában nem lett volna gond, annyi, hogy az embernek 0 szabadideje volt. Nem ez volt a probléma, a probléma az volt, hogy egyáltalán nem ment jól. De egyáltalán. Olyan szinten, hogy csak tettük bele a pénzt, és nem hozta…

Ez volt a nagyon nehéz, hogy képzeld el azt…

D.Z.:

kitartani…

Békési Brigitta:

nagyon fáradt vagy, a fizetésedet úgy ahogy van, beleteszed valamibe, amiből nem jön vissza semmi. Közbe mondja mindenki, hogy minek csinálod, mert amikor az ember sikeres, az olyan jó érzés, visz előre, mikor tapsolgatnak, meg mondják, hogy ez az és te is érzed az eredményét. De akkor csinálni, amikor nem érzed, akkor csinálni, amikor órákat töltesz egy anyagnak az elkészítésével és a kutyának nem kell.

Az nagyon nehéz. És ez így ment. Félév után se pénzünk, se időnk nem volt. Akkor mondták, hogy ezt hagyjuk abba. Akkor megfogadtam, hogy soha, de soha nem fogok semmit azért feladni, hogy nem sikerült.

Ha másnak megy, akkor ezt meglehet csinálni. Akkor valami nem jó.

Azt láttam, hogy ez így nem mehet tovább. Erre szoktam azt mondani, hogy nem feladni kell, hanem rá kell jönni arra, ha valamit nem jól csinálsz. És keresni kell egy másik utat. Mert a megoldás létezik, maximum nem az a jó út. Azt viszont észre kell venni, hogy az, amit csinálsz működik, vagy nem működik.

Ha félév után nem működik, akkor nem működik.

D.Z.:

Igen, csak ehhez kell egy nagyfokú önismeret, önkritika, önelemzés. Hogy tényleg egyáltalán meg tudd nézni magad kívülről. Vagy bevonni külső segítséget, aki segít rávilágítani erre, nyilván ez egy folyamat.

Sokszor szoktam ezt mondani, főleg így a váltás kapcsán, hogy A verzió, valaki teljesen eldobja és kiugrik a gépből, ejtőernyő nélkül, és majd lesz, ami lesz.

A B verzió ez, hogy munka mellett és nagyon érdekes van egy kedves közös ismerősünk, akit én mutattam be neked, volt kollegám, a Jani és -az ő példáját sokszor fel szoktam hozni- több, mint 2 éven keresztül csinálta a fejlesztő cégét munka mellett.

De azt a biztos lábat nem engedte el addig, amíg nem erősödött meg az. Viszont most már 2-3 éve, csak ebből él, át tudott váltani. Iszonyat sok áldozattal és befektetéssel jár. De, ha valaki komolyan gondolja, akkor van rá lehetőség.

Békési Brigitta:

Pontosan azért éri meg és azért javaslom mindenkinek, hogy ne mindent feladva ebbe tegyen, mert akkor ott lesz az a kényszer is, hogy ebből meg kell élni. És pontosan ezért automatikusan elkezd kompromisszumokat kötni, elkezd bevállalni olyan dolgokat, amiket nem szeretne.

Azért, mert muszáj, mert pénzből élünk, muszáj valahonnan pénzt szerezni. Így esetlegesen nem abba az irányba fog fejlődni a vállalkozás, mint ahova ő szeretné vinni.

Szerintem egy igaz mondás, ha leesel a lóról, akkor mindenképp ülj vissza rá. És ez nagyon fontos, mert különben egy kudarcélményként éled meg…

D.Z.:

És az marad meg…

Békési Brigitta:

Azt a szalont, amit akkor elkezdtünk és nem működött, újragondoltuk, hogy hol hibáztunk. Rájöttünk, hogy nagyon nagy helyet béreltünk, egyáltalán nem volt meg se a körünk hozzá. Egyáltalán nem érettünk a marketinghez, semmi ilyesmihez. Elkezdtünk tanulni és egy sokkal kisebb helyre mentünk.

Az már elkezdett profitábilis lenni. Amikor én azt a szalont bezártam, az nem azért volt, mert tönkrement, hanem mert már nem érte meg az a bevétel, ahhoz képest, hogy milyen más bevételeink voltak. Nagyon jó érzés valamit abbahagyni, mert úgy érzed, hogy már nem szolgál. Úgy érzed, hogy van valami jobb, valami más, amivel többet tudsz adni az embereknek.

Így lezárni valamit, nem úgy, hogy csődbe ment, lezárni, otthagyni bajban az embereket, hány ilyet látok, hogy fogja lezárja a rolót, mert nem akarja kifizetni, akiknek tartozik.

És újraindít egy céget. Szerintem, aki így áll hozzá, az ne legyen vállalkozó, nem nevezném vállalkozónak.

Nagyon fontos, hogy mindig tudjunk tükörbe nézni. Már akkor is igaz volt, amit az elején meséltem, hogy az egyik dolog hozza a másikat.

Az első vállalkozásunk az alakformáló szalon volt, de az alakformáló szalonban két dolog volt. Az egyik az, hogy akkor jöttek be a kuponos cégek és az egyiket megkértük, hogy kuponozza be az egyik termékünket és eladtunk több százat, én egyébként informatikai csoportvezetőnek dolgoztam a munkahelyemen, a közgazdasági végzettségem mellett van informatikai végzettségem is. Ezért, mondtam, hogy ilyen kuponos oldalt mi is tudunk csinálni, és megcsináltuk a Kuponbirodalmat.

Ami egyébként az egyik legnagyobb volt, abból, ha az a vállalkozás nincs, akkor nincs a Kuponbirodalom, ami viszont nagyon sikeres lett.

A másik dolog, ami még mindig hatással van ránk-én ugye a férjemmel együtt kezdtem el- az alakformáló szalonban vannak fogyasztó gépek, meg mindenféle rádiófrekvenciás stb.…

Nagyon drágák, és mondtam, hogy megkéne nézni, hogy honnan szerzik be. Hiszen tudok angolul, informatikus vagyok, tudom használni a Google-t, ehhez informatikusnak se kell lenni. Utánanéztem, hol lehetne ezeket beszerezni. Utánajártam mindennek, hogyan lehet elvámoltatni, mindent. Kialakítottunk kapcsolatrendszert és mivel a Kuponbirodalom miatt ismertünk egy csomó kozmetikus és mivel mi tudtuk, hogyan lehet beszerezni egy gépet, azóta is van, a férjem ezzel foglalkozik egyébként, B2B-be szépségszalonokba, kozmetikusoknak meg egyéb szépészeti szolgáltatásoknak ilyen nagyértékű kozmetikai gépeket ad.

Ez is onnan jött, amikor valaki belekezd valamibe, akkor ne azt higgye, hogy ott lesz a vége. Lehet, hogy ott vesz észre valami olyan lehetőséget, ami hozza a másikat. Nálam ugyanez.

Mondjuk a Beautyrobic nálam egy szerelem. Mindig kérdezik tőlem, hogy minek tartok még Beautyrobic-ot, azért mert imádom! Szerintem soha nem fogom abbahagyni. Szerintem a tökéletes edzés nőknek. Egy csomó lány mondja, – én is ezt gondolom- a Beautyrobic megmutatja, hogy milyen úgy szenvedni, hogy közben élvezed, hogy szenvedsz.

Tényleg kemény. Éppen most kérdeztem meg, mert voltam egy konverziós tanfolyamon, hogy hogyan lehet egy weboldalt még jobban felspékelni nemzetközi oldalra, és mondták, hogy mondjuk meg, mi az, amit szeretnek a vállalkozásban, mi a jó.

Képzeld el, hogy nem tudtam rá válaszolni. Rájöttem, hogy azért nem tudom, mert ez nekem olyan, mint amikor valaki szerelmes, nem látod tisztán, nem tudom az elveket, egyszerűen jó azért.

Gyorsan ráírtam egy csomó lányra, aki régóta jár. De nem csoportba tettem ki, hanem privátban írtam, hogy a válaszok ne befolyásolják egymást.

Mindenki azt mondta, három dolgot mondott. Az egyik az, hogy azért imádja a Beautyrobic-ot, mert eddig azt hitték, hogy vannak a nőies edzések, ami ilyen gagyi. Meg van az edzés, amikor kemény edzel.

És a Beautyrobic mutatta meg, hogy létezik olyan, ami kemény is, és mellette nőies is. Valóban hatékony edzés, de mellette nőies.

A másik, hogy valóban hat, amit én mindig mondok, hogy hat a nőiességre belülről, a magabiztosságra. Amit még mindig állítom neked, hogy ez az egyik legfontosabb dolog. És ez a vállalkozóknál is, majd elmondom miért.

A harmadik, hogy nagyon jó a társaság, támogató. Nagyon fontos, hogy egy olyan közösség legyen.

Visszatérve arra, hogy miért fontos, hogy belülről sugározzunk. A könyvemben így kezdtem, nem megyek bele részletesen, mert külön egy órát tudok róla beszélni. De tényleg, egy nagy felismerés volt, hogy az emberek a döntéseiket érzelmi alapon hozzák, amit aztán megmagyaráznak racionálisan.

Amikor valaki nem érti, hogy miért nincs soha párkapcsolata, nem érti, hogy miért nem sikerül soha semmi az életben neki, pedig van 86 diplomája. Pedig mindent megtesz, reggeltől estig dolgozik, ha karrierről beszélünk. Ha párkapcsolatról, pedig állandóan az edzőterembe jár, odafigyel mit eszik…

Azért, mert az emberek a döntéseket érzelmi alapon hozzák. Ha belül valami nem stimmel, ha a másik nem szerethető, nem kedves, akkor teljesen mindegy, mert úgyis fog találni a főnök egy okot, hogy sajnos miért nem ő a legmegfelelőbb a pozícióra és miért a másik.

Ezért olyan fontos, hogy a karizmát megtanuljuk, mert nem tökéletessé kell válni, hanem vonzóvá.

Az egész életben az ujjunk köré kell csavarni a többi embert. Arról beszéltem, hogy egyik dolog hozza a másikat. Rájöttem arra, és most ez az, amivel foglalkozok, és most teljesen ennek vagyok a szerelmese, a következő könyvem erről is fog szólni.

Azzá váltunk, az vagy a mai nap, amik a szokásaid. A szokásaid tesznek azzá, ami vagy. Ez egy ismert mondás, nem én találtam ki.

De tényleg igaz, hogyha változtatni akarsz az életeden, akkor a szokásaidon kell változtatni. Ezért olyan izgalmas szerintem ez az egész szokásrendszer. Az benne a nehéz, hogy tök jó, erről mindenki hallott, mindenki bólogat. Aztán az emberek nem bírják a megrögzült szokásaikat levetkőzni. Nem bírnak átváltani új szokásokra. És szerintem ez a művészet, és ez a tök jó dolog, hogy hogyan lehet beépíteni a mindennapunkba az új szokásokat.

D.Z.:

Ha már a szokásoknál tartunk, most jelent meg egy új programod, terméked, nem is tudom, hogy hogy tudjuk nevezni, a napi rutinokkal, szokásokkal kapcsolatban. Kicsit mesélsz, hogy honnan jött az ötlet, miről szól maga ez a program?

Békési Brigitta:

Amikor a könyvemet írtam, akkor lépésről-lépésre leírtam, hogy hogyan lehet elsajátítani a vonzerőt. Utána kiadtam egy munkafüzetet, abban feltettem a kérdéseket, hogy az ember saját magáról elgondolkodjon. De rájöttem -és erre mondom, hogy evolúciós folyamat- hogy ez még mindig nem elég, ha valaki nem képes beépíteni a napi rutinjaiba, szokásaiba, akkor lehet, hogy mint ahogy egy csomó könyvnél ez van, olvassuk, bólogatunk aztán félretesszük és soha nem történik semmi.

Ezért olyan fontos, hogy megváltoztassuk a szokásunkat. Ez az új program arról szól, hogy rájöttem arra, hogy van két szokás, amihez hozzá lehet nyúlni. Nagyjából minden ember valamikor felkel az ágyból meg lefekszik az ágyba. Előtte, hogyha nem sokat csak egy picit kérek tőlük, hogy szánjanak arra, hogy nőiességükkel, vonzerőjükkel foglalkoznak. Illetve a tudatossággal is, mivel ez nemcsak arról szól, hogy vonzerő.

Nagyon hiszek abban, hogy ha valaki vonzó akar lenni, annak okosnak is kell lenni. Ha valaki vonzó akar lenni, akkor az tudja, hogy mit akar. A vonzerőnek egy igen nagy része, az intelligencia nagyon szexi. Ezért ezzel is foglalkozunk. Nekem nincs olyan programom, hogy amibe azt, hogy tanuljunk, fejlődjünk abban, amiben szeretnénk profivá válni az ne lenne benne.

„Become sexy, good night sexy”-nek neveztem el, két részből áll. Reggel és este kérek két félórát. Két félórát. Az estiben benne van olyan dolog is- ugyanúgy, mint az edzésben tanítják, nagyon fontos része a pihenőidőszak, hiszen a akkor pihen a test, akkor tud regenerálódni, amikor van pihenőszakasz.

Ha valaki mindig csak edz, nem pihen, nem fog úgy fejlődni a teste, mintha beiktatná a pihenőidőszakot.

A „cosy night” szokásokat beletettem, hogy tudjunk kikapcsolni.

Igazából az alapja az az, hogy van, amikor az agyunk már nem fog és passzív. Akkor kell az olyan dolgokat elvégezni, amikor már nem fog az agyunk. Ne erőltessük, akkor hogyha már nem fog az agyunk.

Ha már a szépségnél tartunk, akkor az ilyen passzív dolgokat, szépségmaszkot feltenni, kifesteni a körmöt, ezt tök jól lehet olyankor csinálni. Ne a TV-t bambuljuk, hanem helyette csináljunk valami hasznosat. Vagy egy hanganyagot hallgassunk, amit fel lehet fogni, de nem olyan, mintha mi írnánk posztot, passzív.

És van az aktív időszak…

D.Z.:

A reggel az aktív?

Békési Brigitta:

Igen, át kell gondolni, hogy miért vagyunk hálásak. Nagyon sokszor hallani ezt sok helyen, hogy a hálagyakorlatok kellenek. Tényleg megváltoztatja az egész életünket, nem csak azért, mert hogy felírjuk, hanem észreveszed a jó dolgokat az életben. Megint csak belülről fog hatni, ha pozitívan állsz az emberekhez, belülről lesz egy olyan kisugárzásod, ami miatt a közeledben akarnak lenni.

Ki akar egy savanyú, negatív ember közelében lenni? Olyan, mintha egy mágnesként taszítja az embereket, a hálagyakorlatokkal azt éred el, hogy pozitívan kezded el szemlélni a dolgokat. Elkezded mágnesként vonzani magadhoz a többi embert.

Van benne természetesen mozgás, nem sok, de az átmozgató mozgás kell. Én nagyon hiszek abban, hogyha nőkről van szó, akkor az izolációs gyakorlatokat én nagyon sok edzésből hiányolom, ami a Beautyrobic-ban alap, és itt is. A medence körül izmokat át kell mozgatni, vérbőséget kell okozni, kellenek a csípőtekerések. Ezen mindig viccelődünk Beautyrobic-on, de mindig azt szoktam mondani, ezért még hálásak lesztek nekem.

20 évesen az ember szép, 50 évesen is valamivel meg kell tartani a férjünket.  Vannak nagyon jó kis technikák, amivel ezt ellehet érni.

Ami egy nagyon-nagy újdonság, létrehoztam egy speciális, meditáción alapuló gyakorlatsort, de más. Ami belsőleg hat a vonzerőnkre, és azért vagyok nagyon büszke, azért mondom, hogy ez más, mert a vonzerő egy kisugárzás, nem megfogható dolog.

Hiába mondom valakinek, hogy vegyél fel magassarkú cipőt, ha nem bír benne járni, ha nem úgy tartja magát, akkor inkább nevetséges lesz, mint vonzó.

És ez mindenre igaz. Vörös rúzst is tudni kell viselni, a festéket, ha valaki kifesti magát, azt is. A mozdulatoknak…

Szeretnék elmenni ebbe az irányba, a Beautyrobic-nak is ezt mondtam, ezt emelem ki, és itt is, hogy a belső kisugárzását tudjuk fejleszteni, változtatni. Ez nyilván összefügg a külsővel, de nemcsak az. Attól nem lesz valaki belülről vonzó, hogy kocka a hasa, nem feltétlenül.

Mindig szeretném kihangsúlyozni, nem tökéletesnek kell lenni, hanem vonzónak. Ez különbség, mert ha valaki szétszedi önmagát, hogy minden egyes területen tökéletes legyen, ha azt érzi, hogy nekem, mint nőnek kell maradnom, nekem, mint nőnek folyton oda kell figyelnem, hogy mit eszek, nem ehetek ezt, nem ehetek azt, nekem, mint nő, ha van kedvem, ha nem az ágyban akkor is teljesítenem kell, nekem, mint nő tökéletes anyának kell lenni, a munkahelyen viszont sikeresnek. Belülről fogja magát szétemészteni, pontosan azt fogja megölni magában, azt a kisugárzást, amitől az emberek egyszerűen tudat alatt vonzódnak, a közelében akarnak lenni. 

Amint ezt elengedjük, amint azt mondjuk, hogy nem tudok tökéletes lenni, nincs olyan, hogy tökéletes és én sem akarok tökéletes lenni. Persze, odafigyelek arra, hogy mit eszek, de ha van valami, aminek nem tudok ellenállni, akkor nem tudok ellenállni. Nem fogom ezért magamra azt mondani, hogy én akkor egy senki vagyok, mert nem bírtam ellenállni. Akkor megeszem és utána odafigyelek megint.

Ha így éljük az életünket, akkor lesz az az energiánk, amit megkérdeztél az elején.

D.Z.:

Még egy témát írtam fel mára, nagyon sok lehetne, egy hónapig tudnánk beszélni róla.

Pont kapcsolódik is ehhez, volt egy előadásod nemrég, az előadások egyik csúcsa a TED, TEDx konferenciák.

Pont kapcsolódik is hozzá, mert az előadásodban érintetted azt, hogy a vonzerőnek mi a 3 elfelejtett összetevője. Ha említésszintjén elmondod, és majd belinkeljük a videót, ha végleges lesz a TED felületén.

Ott is olyan példát hoztál, hogy nagyon figyel a külsőjére az ismerős, minden tökéletes, de mégis 8 éve egyedül van. Ezt a 3 dolgot bemutatod még, amit az előadásodon is említettél?

Békési Brigitta:

A TED előadás az mindig egy nehéz dolog. Annyi hihetetlen jó TED előadás van, arra gondoltam, hogy hogy fogom tudni úgy elvarázsolni a közönséget, hogy ugyanazt az AHA élményt adjam nekik, mint amit nekem jelentett számtalan TED előadás.

Én rengetegszer megemlítek TED előadásokat, hogy nézze azt az ember, hiszen gondolkodásra inspirál. Nem tudom megmondani, hogy hányszor újraírtam, hogy mi az, amiket beletegyek meg persze minél több mindent bele akarnál tenni, de nem lehet, mert az idő 18 percben meg kell, hogy álljon. Abban ki is kell fejteni, nem tudok csak felsorolás szerűen beszélni.

Ezért döntöttem úgy, hogy beszélek a vonzerőnek annak a 3 elfeledett összetevőjéről, amiről az emberek egyszerűen elfelejtkeznek, nem gondolnak rá, pedig nagyon fontos.

Az első ilyen összetevő a figyelem. Az, hogy figyeljünk a másik emberre, ugye ezt mindig elfelejtik. Minden ember a születésétől a haláláig saját magával van a legközelebbi kapcsolatba. Ez azt jelenti, hogy számodra a valóság, te számodra a szubjektív valóság. Az, hogy te kire mondod, hogy jó csaj, kire mondod, hogy szexi csak, kire mondod, hogy ezt a nőt elvenném feleségül, kire mondod, hogy én ezzel a nővel nem akarok egy légtérben lenni. Ez belül lejátszódó folyamat, kicsikét meg kell hackelni, hogy belőled azt váltsuk ki, mi nők, mindenki, hogy te az érezd a közelében, hogy ennek szeretnénk a közelébe lenni.

A te agyadban kell azt a reakciót kiváltani, ehhez nem a piros rúzs, a piros köröm kell, ehhez az kell, hogy te az érezd, hogy pfú, ezt a nőt eltudnám venni és a figyelem, mert ha én figyelek rád, akkor te úgy érzed, hogy fontos vagy. Úgy érzed, hogy különleges vagy és amiatt akarsz te velem lenni, megint és megint, mert azt érezd, hogy te különleges vagy és belülről, benned ez játszódik le, hogy különleges vagy, valamiért jól érzem magam.

Nem tudod megmagyarázni, azt fogod mondani, hogy vele, vele, igen…

Van egy csomó szép lány, az egyikre azt mondod, hogy el tudnád venni feleségül, a másikra azt mondod, hogy nem, vele egy légtérbe…szép, szép….

De az egyik azt az érzést váltja ki benned, hogy jól érzed magad. Én meg kell, hogy dicsérjelek, mert te nagyon-nagyon jó riporter vagy, és pontosan azért, mert nagyon jól tudsz figyelni.

Az a típusú riporter vagy- és ezt azért mondom el, mert nagyon sok riportom volt, aki nem azt akarja megmutatni, hogy ő milyen jó, milyen jó kérdései vannak, hanem hagyja a másikat kibontakoztatni, és ez nagyon jó, én nem hagylak szóhoz jutni, bocsánat- mindig tök jól érzem magam, és amikor most másodszor megkértél, hogy találkozzunk, nem is gondolkodtam.

És pontosan ezért, mert azt érzem, hogy te hagyod, hogy megmutassam azt, aki vagyok, pedig szóhoz sem hagylak jutni.

D.Z.:

😊 Lassan haladnunk kell tovább. Viszont a másik két pontot hagyjuk meg a nézőknek, nézzék meg a videót, be fogjuk linkelni.

Nézzük meg magának a TED-nek a tanulságát, mert ez is fontos téma, főleg vállalkozóknak, vagy aki nyilvánosan szerepel, vannak ilyen ambíciói.

Mit adott neked eddig, maga az egész felkészülés, meg a körítés?

És mit adhat szerinted ez az egész, miért ennyire fontos ez?

Békési Brigitta:

A TED szerintem a világ egyik -mindig ezt mondom, hogy én vállalkozó vagyok, kitalálok egy csomó dolgot, imádok új dolgokat kitalálni- pont ezt mondtam, hogy irigykedek arra, aki kitalálta a TED-et, mert a TED azon kevés dolgok egyike a mai világban, ami trendi, amire minden fiatal azt mondja, ha engem felkérnének TED előadónak az az egyik álmom lenne és mégis értéket ad az embereknek.

EZ úgy trendi, hogy közben tanít, elgondolkodtat, értéket ad.

D.Z.:

Kevés ilyen dolog van ma. A konferenciák -marketing, sales jellegű konferenciák- is olyanok, hogy elmész, még fizetsz is érte, és még el is akarnak neked adni.

Az a célja, az első lépése a funnel-nak, hogy te megjelentél egy konferencián, jönnek a tréningek és megy tovább…milyen nagyobb értékű terméket és szolgáltatást tudnak eladni, amivel nincs is semmi baj, mert van, aki pont azért megy, hogy még többet tanuljon.

De ez már szinte nonprofit, mert egy csomó standard szabály van benne, aminek meg kell felelnie. És még ha van is belépő az ilyen előadásra, az jellemzően a saját fenntartásukra megy rá és nem a profitért csinálják. És ez érződik talán, hogy értéket akarnak adni. Ez a legjobb benne.

Békési Brigitta:

Ezért is jó a TED előadás, mert ott tényleg az értékre, és mivel 18 perc, nincs idő félrebeszélni, nincs idő töltelékszavakra, hanem egy olyan értéket kell átadni 18 percben, amire a másik azt mondja, hogy ez egy AHA élmény volt.

Gondolom ez lejött a nézőknek is, hogy imádok beszélni, nincs problémám azzal, hogy előadjak. Számtalan előadást tartottam már, interjút. De még életemben annyit nem készültem, mint a TED-re. Ezt szó szerint kell érteni, két könyvet kiolvastam arról, hogy hogy kell TED előadást tartani. Nagyon nehéz volt.

Amikor 18 perced van, nincs időd töltelékszavakra, akkor azt nem lehet úgy, hogy elkezdesz egy gondolatot, és majd valahogy lesz. Pontosan tudnod kell, hogy mit miután mondasz.

Ha pontosan tudod, akkor viszont az a probléma, hogy bemagolod, műnek fog hatni.

D.Z.:

Elvész a varázsa.

Békési Brigitta:

Erről olvastam egy TED könyvbe, és ez nekem furcsa, új információ volt, hátha másnak is az lesz.

Azt mondták, hogy meg kell tanulni. Az a legtökéletesebb TED előadás, ha bemagolod szó szerint, de hogyha műnek hat, az azt jelenti, hogy nem gyakoroltad eléggé.

Addig kell gyakorolni, amíg természetes lesz.

Úgy képzeld el, én már utolsó nap, annyiszor felmondtam, szegény férjem, minden reggel, délben, este ezt hallgatta ezerszer.

A végén már azt csináltam, hogy nézegettem egy női ruha webshopot, azt mondtam, hogy közbe úgy is tudjam mondani, hogy nem zavar meg semmi más.

Azt mondják, hogy egyáltalán nem jött le, hogy bemagolt és egy nagyon kemény munka, egy TED előadásnak meg kell adni a tiszteletet.

D.Z.:

Szuper, nagyon szépen köszönöm, ez egy jó zárszó szerintem. Akit érdekel bővebben Brigi munkássága, megtaláljátok egyrészt a korábbi interjúkat is belinkeljük, amiben kb. 1 éve beszélgettünk a könyvről, meg a vonzerő lépéseiről. Az is egy jó 50 perces beszélgetés volt, meg tudjátok nézni.

Illetve a www.beautyrobic.hu-n. Megtaláljátok a könyvet, az új programot, mindent rólad. Nagyon szépen köszönöm.

Békési Brigitta:

Én köszönöm, hogy meghívtál.

D.Z.:

Boldog és sikeres új évet kívánok nektek, mert most még itt vagyunk 2019 végén.

Békési Brigitta:

Nektek is, és neked is. Sziasztok.

D.Z.:

Sziasztok.

Két szokás van, amihez hozzá lehet nyúlni. Nagyjából minden ember valamikor felkel az ágyból meg lefekszik az ágyba. Ezért reggel és este kérek egy félórát.

Reggel át kell gondolni, hogy miért vagyunk hálásak, ezzel pozitívan kezded el szemlélni a dolgokat. Elkezded mágnesként vonzani magadhoz a többi embert

Este pedig van, amikor az agyunk már nem fog és passzív. Akkor kell az olyan dolgokat elvégezni, amik nem igényelnek aktivitást.

#HELLO HÉTFŐ

Minden hétfőn kapsz tőlem egy inspiráló levelet amiben elküldöm neked a legújabb epizódokat valamint, összegyűjtöm neked a célkitűzéssel, vállalkozásindítással és utazással kapcsolatos leghasznosabb tippeket.